Αναζήτηση συνταγών

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κεϊκ καρότου


υλικα

4 αυγα χτυπημενα
2 φλυτζανια αραβοσιτελαιο ή ηλιελαιο
2 φλυτζανια ζαχαρη
3 φλυτζανια τριμμενα καροτα
1/2 φλυτζανι κομματακια ανανα απο κονσερβα
1/2 φλυτζανι ξανθες σταφιδες
3 φλυτζανια αλευρι
2 κουταλακια γλυκου baking powder
2κουταλακια γλυκου σοδα
2 κουταλακια γλυκου κανελλα
2 κουταλακια γλυκου τζιντζερ
2 κουταλακια γλυκου allspice

Επικαλυψη (προαιρετικα):
200 γραμ. cream cheese
4 κουταλιες βουτυρο
2 κουταλακια γλυκου υγρη βανιλια
1 φλυτζανι ζαχαρη αχνη
Χοντροκομμενα καρυδια

εκτελεση

Χτυπηστε μαζι αυγα, λαδι, καροτα ανανα, σταφιδες για 3 εως 5 λεπτα. Κοσκινιστε αναμεμειγμενα τα στερεα συστατικα και αναμειξτε τα με το υγρο μειγμα
Ψηστε το ή σε δυο (αν βαλετε ενδιαμεσα κρεμα) ταψακια διαμετρου 22.5 εκατοστων ή σε 1 μεγαλη φορμα για κεηκ ή σε ενα μεγαλυτερο ταψι 35-45 λεπτα σε 180 βαθμους. Απλωστε την κρεμα επικαλυψης (αν τη θελετε) ενδιαμεσα η μονο στην πανω επιφανεια του κεηκ και διακοσμηστε με μισα ή χοντροκομμενα καρυδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου