Αναζήτηση συνταγών
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
Chili con carne
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη πράσινη γλυκιά πιπεριά
- 1 κουταλάκι γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- Αλάτι
- 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια βρασμένα ή έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα)
- 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος ή μαϊντανος
Εκτέλεση
- Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τα οποία έχετε κόψει σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.
- Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρετε τις μερίδες γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό .Συνοδεύεται επίσης με ρύζι πασμάτι και γιαούρτι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ωραία συνταγή, την κάνεις και πικάντικη πικάντικη βλέπω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δικό μας αγαπημένο πιάτο!
Κασλή βδομάδα!