Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μπαμπανετσα(πλαστός)










υλικα

1 κιλό χόρτα άγρια χόρτα χονροκομμενα
2 κουταλιές μάραθο και 3 κουταλιές μαιδανό
5- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γρ καλαμποκάλευρο
500 γρ τυρί φέτα
½ φλιτζάνι λάδι
100 γρ βούτυρο γίδινο
αλάτι πιπέρι

εκτελεση

1.Αναμειγνύετε τα χόρτα με το αλάτι και τα τρίβετε να μαραθούν.
2.Στύβετε τα χόρτα να φύγουν τα πολλά υγρά και αναμειγνύετε με το τυρί το μάραθο το μαιδανό και τα κρεμμυδάκια το πιπέρι και το μισό λάδι.
3.Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί (κατάλληλο για πίτα) με το μισό βούτυρο και ρίχνετε το καλαμποκάλευρο λίγο λίγο ραντίζοντας ελαφρά με νερό και πατώντας το μείγμα με το χέρι σας .Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να δημιουργήσετε μια στρώση πάχους 1 εκατ περίπου.
4.Απλώνετε πάνω στη στρώση που φτιάξατε το μείγμα των χόρτων.
5.Δημιουργήστε ξανά μια στρώση καλαμποκάλευρου με τον ίδιο τρόπο στο πάνω μέρος της πίτας. Ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο.
6.Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 αυγά στο μείγμα των χόρτων.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου