Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κολοκυθοκορφάδες τσιγαριστές










υλικα

.1 κιλό περίπου κολοκυθοκορφάδες (εννοούμε τα τρυφερά βλασταράκια της κολοκυθιάς)
.1 χούφτα δυόσμο
.2 ντομάτες
.1 κρεμμύδι ξερό
.2-3 σκελίδες σκόρδο
.1-2 πατάτες (προαιρετικά)
.Ελαιόλαδο
.Αλάτι- πιπέρι
.Ελάχιστο νεράκι

εκτελεση

-Ροδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
-Προσθέτουμε τις κολοκυθοκορφάδες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά τα "νευράκια" τους και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα.
-Ρίχνουμε και τον δυόσμο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
-Οταν σερβίρουμε ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου