Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Γαρίδες τηγανιτές Ιταλιεν



υλικα

.40 γαρίδες περίπου
.300 γρ. μπίρα
.6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
.2 λεμόνια
.αλάτι
.μαϊντανό ψιλοκομμένο

εκτελεση

-Κόβουμε τις ουρές από τις γαρίδες (αφού προηγουμένως τις πλένουμε καλά) και τους βγάζουμε το κέλυφος χωρίς να καταστρέψουμε την ψίχα.
-Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σ' ένα μπωλ, τις σκεπάζουμε με την μπίρα και τις αφήνουμε 30 λεπτά.
-Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα.
-Μέχρι να κάψει, βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ πιάτο, στραγγίζουμε τις γαρίδες από την μπίρα και τις αλευρώνουμε μέσα στο αλεύρι.
-Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν 4 με 5 λεπτά.
-Τις βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα, τις σταργγίζουμε και τις βάζουμε σε πιατελίτσας.
-Τις αλατίζουμε και τοποθετούμε ολόγυρα τους τέταρτα λεμονιού.
-Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις παρουσιάζουμε ζεστές στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου