Αναζήτηση συνταγών
Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Γαριδοσαλάτα με Πιπεριές
υλικα
.300 γραμ. γαρίδες μικρές
.350 γραμ. πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
.100 γραμ. μύδια από κονσέρβα ή κατεψυγμένα (μόνο η ψίχα, βρασμένη)
.200 γραμ. φινόκιο
.2 κρεμμύδια φρέσκα
.10 μέτρια ραπανάκια
.30 γραμ. άνηθος
Για τη Σαλτσα:
.3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
.1 κουταλιά σούπας ξίδι balsamico
.1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
.αλάτι, πιπέρι
εκτελεση
-Βράζετε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
-Τις αφήνετε να στραγγίσουν και αφαιρείτε το κέλυφος.
-Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε από τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους.
-Κόβετε το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ραπανάκια στα τέσσερα.
-Τέλος, ψιλοκόβετε τον άνηθο.
-Ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τ΄ ανακατεύετε καλά.
-Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν σερβίρετε τη σαλάτα.
-Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, με πιρούνι, το ξίδι, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
-Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και αδειάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα ή σε ατομικά πιάτα.
-Περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου