Αναζήτηση συνταγών
Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Μακαρονάδα του Ψαρά
υλικα
. 15-20 μύδια
. 1/2 κιλό γαρίδες
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
. 1 πιπερίτσα καυτερή
. 2 κονσέρβες ντοματάκια
. 1/2 ματσάκι μαϊντανός
. 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
. 4 κουταλιές βούτυρο
. αλάτι και πιπέρι
εκτελεση
-Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
-Πλένετε τις γαρίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου