Αναζήτηση συνταγών

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πολύχρωμο χοιρινό με ριζότο λαχανικών και σάλτσα από lime και πορτοκάλι


Υλικά για το χοίρινο :


1 κιλό χοίρινο λαιμό κομμένο σε μέτρια κομματια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από ένα lime
χυμό από ένα πορτοκάλι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ριγανη
καπνιστή πάπρικα

Υλικα για το ριζοτο :
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
50 γραμ. σπόρους καλαμποκιού
250 γραμ. ρύζι arborio
1 κανάτα νερό
100 ml ζωμό λαχανικών
σπορέλαιο
αλάτι, πιπέρι

λίγο μαϊντανό 



εκτέλεση:  βάζουμε σε μια κατσαρόλα πλατιά το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα απ ολες τις πλευρές και μετά ρίχνουμε τους χυμούς από το lime και από το πορτοκάλι και κατευθείαν τις πιπεριές κομμένες σε φέτες,το κρεμμύδι και το σκόρδο.. μόλις μαραθούν τα υλικά μας ρίχνουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας..αν χρειαστεί  συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και 5' πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και την ρίγανη..




για το ριζότο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι..Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε, μέχρι να γίνει κάπως διαφανές..Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο νερό για να μισο βράσει. Περιμένουμε να φουσκώσει και να πιει το νερό του γύρω στα τρία λεπτά και μετά το σβήνουμε..
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε ένα δεύτερο τηγάνι με ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και τα σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Τα ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι και νερό, όσο να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε στη φωτιά για 7-10 λεπτά για να βράσει το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά του. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τέλος.. Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου