Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ευκολο και γρηγορο στρουντελ μήλου!!!


υλικά

9 μηλα
3 γκολντεν
3 σμιθ
3 κοκκινα
60γρ βουτυρο τυπου κερκυρας
200γρ καρυδια
2κουταλακια του γλυκου κανελα
50γρ σταφιδες
1 κουταλιά τις σούπας ζάχαρη
2 φυλλα σφολιάτας








εκτέλεση

καθαριζουμε τα μηλα τα κοβουμε στα 2 και αφαιρουμε τα εσωτερικα του
τα βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν καλα...
στην συνεχεια τα βαζουμε οπως ειναι 

στο μουλτι και τα κανουμε πολτο
τον οποιο ριχνουμε σε μια λεκανη μαζι με την κανελα την ζαχαρη το βουτυρο τις σταφιδες
και τα καρυδια αφου τα εχουμε αλεσει και αυτα..ανακατεβουμε πολυ καλα μεχρι να γινουν ολα
ενα μιγμα και να λιωσει το βουτυρο.. στο τελος βαζουμε ενα φυλλο σφολιατας στο ταψι μας προσεχοντας
να εχει φυλλο λιγο πανω απο τα τοιχωματα.. ριχνουμε μεσα το μιγμα μας και προσεχουμε να μην παει
ολο μεχρι τις ακρες..μετα βαζουμε το απο πανω φυλλο τις σφολιατας και προσεκτικά γυριζουμε τα φυλα
και τα τυλιγουμε προς τα μεσα... ψηνουμε στους 180' αερα για 25 με 30 λεπτα και οταν βρει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη αν θελουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου