Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ρεβύθια




υλικα

500 γρμ. Ρεβίθια
.1 φλυτζάνι τσαγιού Λάδι
.1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες Κρεμμύδι(α)
.1 κουταλιά της σούπας μαγειρική Σόδα
.1 κουταλιά σούπας Αλεύρι
.Αλάτι
.Πιπέρι
.χυμός από 1 Λεμόνι(α)

εκτελεση

Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
-Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε, προσθέτετε την μαγειρική σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.
-Πλένετε κατόπιν τα ρεβύθια πολύ καλά, τα βάζζετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό.
-Μόλις αρχίσει ο βραμός, αφαιρείτε τους αφρούς και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι και αφήνετε τα ρεβύθια να σιγοβράσουν.
-Λίγο πριν σβήσετε τ φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχετε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού.
-Αφήνετε τα ρεβύθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρετε.

Παραλλαγή: Προσθέστε στα ρεβύθια λίγο κύμινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου