Αναζήτηση συνταγών

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Pizza Maker 2010 σεφ Τέο Καλογεράκος ανέτρεψε τα δεδομένα στην αγαπημένη ένοχη απόλαυση όλων προσθέτοντας γευστικά, υγιεινά υλικά, ώστε να μπορείς να ενδώσεις σε μερικά (όχι τόσο παχυντικά) κομμάτια σε κάθε γεύμα.

Μερίδες: 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ.
μία μπανάνα, κομμένη σε 14 φέτες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη. Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα. Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Hot συμβουλή: Για μια δόση γεύσης κακάο, αντικατάστησε το φιστικοβούτυρο με πραλίνα.

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι: 113 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 10 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 117 mg νάτριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου