Αναζήτηση συνταγών

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

κολοκυθακια γεμιστα με κρεμα αυγολεμονο




                                                                           ΥΛΙΚΑ


8 κολοκυθακια για γεμισμα

400 γρ κιμα μοσχαρισιο
1 μεγαλο κρεμμυδι ξερο
3 κ.σουπας ανηθο
1 ποτηρακι κρασιου ρυζι καρολινα
1/2 φλ.τσαγιου ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 αυγα
2 λεμονια
3 κ.σουπας κορν φλαουρ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα κολοκυθακια κοβουμε τις ακρες τους,και με το ειδικο εργαλειο
η'με ενα κ.γλυκου τους αφαιρουμε προσεχτικα την ψιχα τους.


Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα,το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ρυζι,ανηθο,
αλατι,πιπερι λιγο ελαιολαδο

και ζυμωνουμε να ενωθουν πολυ καλα ολα τα υλικα.

Με ενα κουταλακι αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα κολοκυθακι,

τα αραδιαζουμε σε φαρδια
κατσαρολα το ενα διπλα στο αλλο,ριχνουμε το 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο,νερακι μεχρι
να σκεπαζει τα κολοκυθια ριχνουμε αλατι,πιπερι και μολις παρουν βραση
χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασουν μεχρι,να μαλακωσουν.

Αφου ειναι ηδη ετοιμα αφαιρουμε με προσοχη το ζουμακι σε αλλη κατσαρολιτσα
την βαζουμε σε χαμηλη θερμοκρασια.
Στο μουλτι βαζουμε τα αυγα,τον χυμο λεμονιων,το κορν φλαουρ τα χτυπαμε

και τα ριχνουμε στον ζωμο

ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει.

Σερβιρουμε τα κολοκυθακια σε πιατα περιλουζοντας τα με μπολικη κρεμουλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου