Αναζήτηση συνταγών

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ποπ κορν με αλμυρή καραμέλα!!! Του chef Vasilis Tzimas

Υλικα
100γρ καλαμπόκι για ποπ κορν
200γρ ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
25γρ αλατισμένο βούτυρο
½ κ.γ μαγειρική σόδα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


εκτελεση
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και το καλαμπόκι και αφήνουμε να σκάσουν τα ποπ κορν, κουνώντας την κατσαρόλα. Αδειάζουμε τα ποπ κορν και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα αρχίζει να γίνεται «χρυσή» ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο και μαγειρεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτας. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΛΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά την σόδα. Ανακατεύουμε, προσεκτικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ποπ κορν. Ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η καραμέλα. Αδειάζουμε το ποπ κορν σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε σε κομμάτια και τα διατηρούμε σε ένα αεροστεγές μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου