
υλικα
.8 καλαμαράκια μέτρια
.1 φλυτζάνι λάδι
.2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
.200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
.2 πιπεριές ψιλοκομμένες
.1/2 ματσάκι μαϊντανό
.1/2 φλυτζάνι ρύζι
.αλάτι, πιπέρι
εκτελεση
-Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια
-Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει
-Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα
-Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του
-Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τα πλοκάμια
-Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι
-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά
-Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
-Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε
-Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια
-Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου